in.gr Επιστήμη

Pathfinder.gr Επιστήμη

Science magazine

Scientific American

Yahoo! Science News

Nature current issue

Powered By Blogger

Συνάντηση για την ρομποτική στα Χανιά


Φέτος η ετήσια συνάντηση του πανευρωπαϊκού δικτύου αριστείας Euron, θα γίνει στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά.

Η Ελλάδα στον τομέα της ρομποτικής όπως και σε όλους τους άλλους τομείς είναι πολύ μπροστά από όλες τις άλλες χώρες του κόσμου.

Μερικά από τα εκθέματα είναι και :

- Ρομπότ σουβλατζής. Μέχρι στιγμής τυλίγει μόνο πίτες με γύρο
- Ρομπότ Αναμονής. Σας κρατάει την σειρά στα ταμεία της Εφορίας του ΙΚΑ κτλ.
- Ρομπότ Εραστής. Ακόμα και να τελειώσει η μπαταρία του μένει όρθιο
- Ρομπότ Ανεκδοτατζής. Απομνημονεύει πάνω από 100 ανέκδοτα ή 10 με ξανθιές.
- Ρομποτ Αστυνόμος.Δεν κάνει τίποτα εκτός από αυτό : Έχει ένα κουμπί και μόλις το πατάς βγαίνει μια κλήση.
- Ρομπότ ψηφοφόρος. Ψηφίζει στην τύχη.

3 comments:

Pedro said...

Izi πραγματικά εξαιρετικό άρθρο, μάλλον το πιο ενδιαφέρον μέχρι τώρα! Εγώ θέλω απλώς να αναφέρω οτι το ρομπότ ψηφοφόρος μάλλον δεν χρειάζεται στην Ελλάδα αφού οι "κανονικοί" ψηφοφόροι ψηφίζουν με τον ίδιο τρόπο!
Επίσης, θέλω να αναφέρω οτι στην αγορά κυκλοφορεί ήδη μια αναβάθμιση του ρομπότ Αστυνόμου, το λεγόμενο ρομπότ Ματ ή Ρομποτομάτ. Τα συγκεκριμένα ρομπότ είναι εξοπλισμένα με ασπίδες, χημικά και γκλοπς και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των φοιτητών και των ατόμων τρίτης ηλικίας! Για άγνωστους λόγους μέχρι τώρα παρατηρείται εχθρικό κλίμα μεταξύ των Ρομπομάτ και των Ρομπότ κουκουλοφόρων... Οι έρευνες ακόμη συνεχίζονται...

Unknown said...

Αγαπητέ Πέτρο η όρεξή σου για γράψιμο, και το ενδιαφέρον σου για το ταπεινό μου blog σε προάγουν αυτόματα σε premium gold member του bionea. Περίμενε invitation ωστέ να μπορεί όλη η ανθρωπότητα να διαβάσει και τα δικά σου posts.

Οσο για τα robot το τελευταίο μοντέλο που βγήκε στα κανάλια πρίν μια βδομάδα είναι το ρομπότ χούλιγκαν που διαλέγεις το μισητό του χρώμα - πράσινο ή κόκκινο και αυτό προσπαθεί να καταστρέψει οποιοδήποτε αντικείμενο αντιστοίχου χρώματος δει.

Pedro said...

Αγαπητέ Izi ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις να με προάγεις σε premium gold member αυτού του πραγματικά εξαιρετικού blog! Ελπίζω να καταφέρω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του blog...

Total Pageviews