in.gr Επιστήμη

Pathfinder.gr Επιστήμη

Science magazine

Scientific American

Yahoo! Science News

Nature current issue

Powered By Blogger

Παιδιά σας προλάβαμε...


Μία από τις σημαντικότερες αποστολές όλων των εποχών ξεκινάει αυτές τις μέρες και βέβαια το bionea όπως πάντα θα φροντίσει για την έγκαιρη και αξιόπιστη πληροφόρησή σας. Συγκεκριμένα, επιστήμονες από έξι διαφορετικές χώρες πηγαίνουν στην Ανταρκτική για να μελετήσουν τη φημισμένη και μυστηριώδη οροσειρά "Γκαμπούρτσεφ", η οποία βρίσκεται θαμμένη μέχρι και 4 χιλιόμετρα κάτω από τους παγετώνες.
Η οροσειρά αυτή ανακαλύφθηκε από ρώσους κατα τη δεκαετία του '50 (τελικά αυτός ο Λιακόπουλος έχει δίκιο, οι Ρώσοι είναι πολύ μπροστά...) και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων, αφού κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Όπως λένε οι επιστήμονες, κανονικά το εσωτερικό της Ανταρκτικής θα έπρεπε να είναι λείο, και όχι να έχει ολόκληρες οροσειρές!! Για το λόγο αυτό τα βουνά Γκαμπούρτσεφ έχουν αποκτήσει μυθικές διαστάσεις και οι επιστήμονες τα παρουσιάζουν σαν έναν διαφορετικό πλανήτη μέσα στη γη...
Στην αποστολή συμμετέχουν επιστήμονες, μηχανικοί και πιλότοι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, την Κίνα και την Ιαπωνία (ούτε ανέκδοτο να ήταν), ενώ θα χρησιμοποιηθούν τόσο επίγεια, όσο και εναέρια όργανα για τη χαρτογράφηση. Τέλος, θα γίνουν και κάποιες γεωτρήσεις, οι οποίες ενδέχεται να ανασύρουν πάγους ηλικίας 1,2 εκατομμυρίων ετών, δηλαδή τους αρχαιότερους που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα!

Στο σημείο αυτό να αναφέρω οτι εγώ μαζί με τον ξάδελφο και λαμπρό βιολόγο Flowrider (γνωστό και ως Izirider ή απλώς Izi), έχουμε ήδη επισκεφτεί τα βουνά Γκαμπούρτσεφ, αν και καταλάθος... Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των δοκιμών της συσκευής της τηλεμεταφοράς που δημιουργήσαμε, και λόγω λανθασμένης εισαγωγής δεδομένων, αντί για το Miami βρεθήκαμε στα Γκαμπούρτσεφ. Ωστόσο, επειδή δεν είχαμε μπουφάν μαζί μας, δεν μπορέσαμε να κάτσουμε και πολύ! Πάντως για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι!

1 comment:

Unknown said...

Ρε σύ Pedro θυμάσαι που είχαμε δει εκείνον τον κατεψυγμένο τυρρανόσαυρο ? Τον τηλεμεταφέραμε τελικά στα εργαστήρια ή βιαζόσουν για το maiami ? αχ αχ οι γυναίκες θα σε φάνε και μετά άντε να δούμε nobel !

Total Pageviews