in.gr Επιστήμη

Pathfinder.gr Επιστήμη

Science magazine

Scientific American

Yahoo! Science News

Nature current issue

Powered By Blogger

Light Αγελάδες...?


Εδώ το υγιεινό γάλα...!!
Μετά από μια τυχαία μετάλλαξη που συνέβη σε μια ανυποψίαστη αγελάδα στη Νέα Ζηλανδία ονόματι Μάργκι, βρέθηκε οτι το γάλα της είναι πλέον αποβουτυρωμένο, με λιγότερα λιπαρά, καθώς και πλούσιο σε λιπαρά οξέα ω-3, τα οποία προστατεύουν την καρδια!!
Η αγελάδα αυτή ήδη αγοράστηκε από μια εταιρεία για 162€ (βρε τους τσίπηδες...) και υποβάλλεται σε ερευνητικές μελέτες... (το καημένο το ζωντανό...)
Επίσης, έχει βρεθεί οτι και οι απόγονοί της βγάζουν γάλα...light οπότε φαντάζεστε τι έχει να γίνει...
Εγώ θα ήθελα να παρακαλέσω όποιος εκτρέφει αγελάδες ή άλλα ζώα στην αυλή του να μας τα φέρει στο ερευνητικό κέντρο που έχουμε με τον Izi για κάποιες εξετάσεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις...

e-PAPER Rules





Η SONY το κατάφερε !!!


άρχισε να παράγει χαρτί-οθόνη !!


Το ηλεκτρονικό χαρτί θα είναι σίγουρα οι οθόνες του κοντινού μέλλοντος, αλλά οι ευφυέστατοι επιστήμονες του bionea θα πρέπει να το εκμεταλευτούν




Μια πρώτη ιδέα που θα μας αποφέρει κέρδη αρκετών τρισεκατομμυρίων ευρώ είναι πολύ απλή και την έχω ήδη πατεντάρει




Πέδρο είσαι έτοιμος??




ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ.




ΤΕΛΟΣ.

Ιδεα πλουτισμου Νο 7265



Σε ένα ζωολογικό κήπο της Κίνας παρατηρείται η συμπεριφορά των ζώων πριν και κατα τη διάρκεια ενός σεισμού ωστε να δουν αν τα ζώα τους προβλέπουν.


Μεχρι εδώ τίποτα το ενδιαφέρον αν και αναρωτιέμαι αν και εάν και τα ζώα των ελληνικών δρόμων μπορούν να προβλέπουν τους σεισμούς.


Ο Πέδρος και εγώ με διαφορα γενετικά πειράματα όμως θα φτιάξουμε ζώα που θα προβλέπουν τα αποτελέσματα της πρέμιερσιπ για παράδειγμα ή σε ένα ανώτερο στάδιο τα νούμερα του τζόκερ. Έτσι για άλλη μια φορά θα γίνουμε πλούσιοι !!!


τι λες Πέδρο, θα πιάσει ?

Χρόνια Πολλά!!!


Izi χρόνια πολλά!!!
Ό,τι επιθυμείς με υγεία και ευτυχία!!!
Άντε σου εύχομαι πολύ σύντομα να έχεις γίνει βιολόγος παγκοσμίου φήμης και να μας εκπλήξεις όλους με τις ανακαλύψεις σου...
Και για να μη ξεχνιόμαστε ελπίζω να σου έρθει και καμία επιφοίτηση μπας και βγάλουμε επιτέλους το εύκολο και γρήγορο χρήμα που λέγαμε...

Μα είναι όντως χελώνα...?


Και όμως το εικονιζόμενο ζώο είναι ένα σπάνιο είδος χελώνας που βρέθηκε στη Καμπότζη, και το οποίο θεωρείτο οτι έχει εξαφανιστεί!! Η συγκεκριμένη χελώνα βρέθηκε σε μια περιοχή που ήταν αποκλεισμένη για τους επιστήμονες μέχρι το 1990 λόγω του εμφυλίου πολέμου στην Καμπότζη. Το είδος αυτό χελώνας λέγεται Cantor και περνάει το 95% το χρόνου της κρυμμένη στην άμμο και τη λάσπη...
Πάντως νομίζω οτι καλύτερα θα πέρναγε τόσο καιρό μόνη της παρά τώρα που την ανακάλυψαν...

Nemo go home!!


Ευχάριστα νέα για τους φίλους του καταπληκτικού αυτού ψαριού!!
Σίγουρα όλοι θα θυμάστε τον Νέμο, αυτό το ψάρι-κλόουν που έπαιζε στην ομώνυμη ταινία πριν μερικά χρόνια και δεν μπορούσε να γυρίσει σπίτι του... Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων στην Παπούα Νέα Γουινέα, έξι στα δέκα ψάρια καταφέρνουν τελικά να γυρίσουν σπίτι! Συνήθως τα νεογέννητα παρασύρονται στον ανοιχτό ωκεανό, όμως μετά επιστρέφουν στον ύφαλο οπου γεννήθηκαν!
Τώρα οι έρευνες των επιστημόνων έχουν στραφεί προς άλλα θαλάσσια πλάσματα, έτσι σύντομα θα έχουμε απαντήσεις σε αιώνια ερωτήματα όπως: Όντως τα σφουγγάρια έχουν ένα ενοχλητικό γέλιο όλη την ώρα? Οι αστερίες έχουν μειωμένο ΙQ? Τα καλαμάρια είναι κατσούφικα και παίζουν κλαρίνο? Τα σαλιγκάρια νιαουρίζουν σαν γάτες? Τα καβούρια έχουν καβούρια στις τσέπες?
Ομολογώ οτι περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα των ερευνών...

Τέλος στη βαρεμάρα



'Αρχισε η μαζική παραγωγή της μικρότερης στον κόσμο τηλεοπτικής οθόνης, η επιφάνεια της οποίας δεν ξεπερνά το ένα τέταρτο του τετραγωνικού εκατοστού, ούτε καν μία ίντσα !!!


Αυτή η τηλεόραση θα είναι ότι πρέπει για βαριεστημένους μαθητές, φοιτητές, αργόσχολους υπαλλήλους καθώς μπορεί άνετα να κρυφτεί στην τσέπη σας και να βλέπετε χωρίς να σας πάρει κανείς χαμπάρι !


Total Pageviews