in.gr Επιστήμη

Pathfinder.gr Επιστήμη

Science magazine

Scientific American

Yahoo! Science News

Nature current issue

Powered By Blogger

Τι σκέφτονται τα ...ποντίκια?


Και όμως, το είδαμε και αυτό!!
Η ΙΒΜ, σε συνεργασία με ερευνητές του πανεπιστημίου της Νεβάδα και με τη βοήθεια του υπερυπολογιστή BlueGene/L, κατέφερε να προσομειώσει τη λειτουργία μισού εγκεφάλου ποντικιού...
Ο πραγματικός εγκέφαλος των ποντικιών εκτιμάται οτι έχει 16 εκατομμύρια νευρώνες, ο καθένας από τους οποίους έχει μέχρι και 8.000 συνδέσεις με άλλα νευρικά κύτταρα... Ο BlueGene/L που χρησιμοποιήθηκε διαθέτει 4.096 επεξεργαστές, ο καθένας με 256ΜΒ μνήμης, ενώ ο εικονικός μισός εγκέφαλος που δημιουργήθηκε περιλάμβανε μόλις 8.000 νευρώνες με 6.300 συνδέσεις ο καθένας... Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο αριθμός των δυνατών συνδέσεων σε ένα πραγματικό εγκέφαλο είναι πραγματικά αστρονομικός...
Η συγκεκριμένη προσομείωση "έτρεξε" για μόλις 10 δευτερόλεπτα, και μάλιστα σε ταχύτητα 10 φορές μικρότερη από αυτή ενός πραγματικού εγκεφάλου!! Τώρα οι επιστήμονες έχουν εστιάσει τις έρευνές τους στην προσπάθεια να επιταχύνουν την προσομείωση και να την κάνουν περισσότερο λεπτομερή...
Τώρα, το πως θα μας βοηθήσουν όλα αυτά να βγάλουμε εύκολο και γρήγορο χρήμα δεν το έχω βρει ακόμα, αλλά το ψάχνω... Όποιος έχει καμιά ιδέα ας τη μοιραστεί μαζί μας...

Ο νέος μας πλανήτης


Όλοι θα έχετε ακούσει βέβαια για τον νέο πλανήτη που μοιάζει με τη Γή μας.

Αλλά ο σκοπός ενός σωστού επιστήμονα όπως εμένα και του Πέδρου, είναι να πλουτήσει χωρίς να κάνει κάτι σπουδαίο.

Κατ'αρχάς πρέπει να βαφτήσουμε τον νέο πλανήτη.
Προτείνω, μιας και θα τον δοιηκήσουν τα ξαδέρφια Παπαδημητρίου να τον βγάλουμε Παπαδημητρίωνα !!!

Και για να πλουτήσουμε...... ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

Μπορεί να κάνετε 20 χρόνια να φτάσετε αν ταξιδεύετε με την ταχύτητα του φωτός, και άλλα 20 χρόνια να σταλούν τα ξύλινα κουφώματα από τη γή, αλλά τουλάχιστον θα το χαρούν τα παιδιά σας !!!

Το εντοπίσατε το λάθος ??? Χεχε σας έπιασα στον ύπνο !
Αν πηγαίνετε με την ταχύτητα του φωτός τα 20 χρόνια θα φανούν μόνο στους παρατηρητές σας από την γή, ενώ στο ρολόι που θα έχετε στο σκάφος θα δείχνει ότι θα έχουν περάσει πολύ λιγότερα!!!!

Περιμένουμε παραγγελίες. Τιμή οικοπέδου συζητήσιμη

Ένα διαφορετικό σαπούνι...


Μήπως είστε αυτό που λέμε "υπναράδες"...?
Μήπως δεν ξυπνάτε παρα μόνο με ένα κουβά με κρύο νερό...?
Μήπως σας έχουν περάσει για ζόμπι το πρωί μέχρι να ετοιμαστεί ο καφές σας...?
Και όμως υπάρχει λύση!!
Βρετανοί επιστήμονες κατασκεύασαν ένα πρωτοποριακό, καταπληκτικό, ευφυές, υπεργαλαξιακό υπερσαπούνι με ...καφεΐνη! Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, κάθε ντους με το συγκεκριμένο σαπούνι αντιστοιχεί σε δύο φλιτζάνια καφέ, αφού η καφεΐνη που περιέχει απορροφάται με φυσικό τρόπο από το δέρμα! Επίσης, σημειώνουμε οτι το σαπούνι έχει άρωμα δυόσμου και προσφέρει αμέσως ευεξία!
Ακόμα αναρωτιέμαι ποιο κάθαρμα σκέφτηκε αυτή την ιδέα πριν από εμένα με τον Izi... Πάντως δεν νομίζω να έχει σκεφτεί κάποιος το σαμπουάν με καφεΐνη... (Izi το πιάνεις το υπονοούμενο ε...?)

Εκπτώσεις 20 %


Επιστήμονες παρατήρησαν ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 20% των νευρώνων μας στο σημείο του εγκεφάλου που σχηματίζονται οι μνήμες.
Το εύρημα αυτό ανοίγει νέους δρόμους στην θεραπεία του Alzheimer !

Φαντάζεστε ένα μελλοντικό ντοπάρισμα της μνήμης πάνω από το 20% με κάποιο "φάρμακο" ?? ότι πρέπει για εξεταστικές περιόδους!!!

Με τη βοήθεια του Petran θα αρχίσουμε τις μελέτες για αυτο το φάρμακο και μετά θα πλουτήσουμε !! τόσο απλό !!!


Χρωματιστά barcodes...?

Μήπως έχετε βαρεθεί τα παραδοσιακά ασπρόμαυρα barcodes με τις κάθετες γραμμές...?
Μήπως θέλετε να βάλετε λίγο χρώμα στη ζωή σας...?
Και όμως υπάρχει λύση!!!

Η Microsoft έχει αναπτύξει και θα θέσει σε κυκλοφορία φέτος το πρωτοποριακό σύστημα High Capacity Color Barcode (HCCB)! To συγκεκριμένο barcode αποτελείται από 8 χρωματιστά τρίγωνα και μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες διπλάσιας χωρητικότητας σε σχέση με τα υπάρχοντα barcodes. Αρχικά θα εμφανιστεί στα DVDs τουΧΒΟΧ 360. Πρέπει να σημειωθεί οτι άλλες εταιρείες, όπως η ιαπωνική Fujitsu ήδη σχεδιάζουν ανταγωνιστικά συστήματα κρυπτογράφησης δεδομένων....

Άραγε οι παπάδες τι λένε για όλα αυτά...? Ελπίζω να τα πηγαίνουν καλύτερα με τα χρωματιστά τρίγωνα, γιατί με τις ασπρόμαυρες κάθετες γραμμές είχαν κάποιο προβληματάκι...

Το Χρυσό για την Ελλάδα



Και μία είδηση που δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη.

Πρώτοι οι έλληνες στις ερωτικές τους επιδόσεις σύμφωνα με έρευνα γνωστής μάρκας προφυλακτικών.

Greek Lovers me trixa gia pullovers.




Αλλά η ερευνητική δεινότητά μου απεκάλυψε και την σύνδεση αυτής της είδησης με μία άλλη, φαινομενικά άσχετη !




Σύμφωνα με τους επιστήμονες ( http://http://sciencenow.sciencemag.org/cgi/content/full/2007/416/2?rss=1 ) ένα είδος ακάρεος μετά από εκατομύρια χρόνια παρθενογενετικής αναπαραγωγής οπού δηλαδή τα θυληκά δίνουν απογόνους χωρίς γονιμοποίηση, αποφάσισαν να το γυρίσουν στο σεξ.




Και σας ρωτάω : Δεν είναι ξεκάθαρο ότι οι Ελληνες με τις πρωτοφανείς ερωτικές τους επιδόσεις κατάφεραν να προτρέψουν αυτό το είδος να βρέι πάλι το σεξ ώστε να επιβιώσει και να εξελιχθεί ?


Μήπως οι Ελληνες με το σεξ θα σώσουν τον πλανήτη μας ?

Πιο λεπτή...δεν γίνεται!!


Η Sony ανακοίνωσε οτι θα αρχίσει φέτος τη μαζική παραγωγή εξαιρετικά λεπτών τηλεοράσων που βασίζονται στην τεχνολογία OLED ( με οργανικές φωτοδιόδους)!
Το μόνο αρνητικό είναι οτι μέχρι στιγμής τα μεγέθη περιορίζονται στις 11 ίντσες... Οι νέες αυτές οθόνες έχουν πάχος μόλις 3 χιλιοστά (!!!) και χρησιμοποιούνται ήδη σε κάμερες και κινητά τηλέφωνα!
Επίσης, οι Canon, Samsung, Toshiba, καθώς και άλλες εταιρείες πειραματίζονται με αυτή τη νέα τεχνολογία!
Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξω το μπαούλο με τις λυχνίες που έχω...

Παραλίγο


Το αμερικανικό κογκρέσσο ψήφισε για να επιτρέψει την έρευνα σε ορισμένες κυτταρικές σειρές stem cells αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το προεδρικό βέτο του Μπούς από το 2001.


Εχω περιέργεια να δώ αν αρχίσει αυτή η έρευνα και στην Αμερική τι έχει να γίνει...


Θα επανέλθω στο θέμα γιατί είναι φλέγον

Με Γειά μου !!!


Εεε ξεφεύγω λίγο από το συνηθισμένο στύλ του blog για να σας δείξω το καινούριο μου στυλάτο maxi scooter Gilera Nexus 250cc !!!


Είμαι πολύ χαρούμενος !!!

Το αίμα Η2Ο δεν γίνεται... (γίνεται όμως Ο)

Μία επαναστατική ανακάλυψη έλαβε χώρα στην επιστημονική κοινότητα το τελευταίο διάστημα. Ανακαλύφθηκαν κάποια ένζυμα που μετατρέπουν τις ομάδες αίματος Α, Β και ΑΒ σε Ο, η οποία είναι σημειωτέον η πιο σπάνια ομάδα αίματος! Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες αίματος από την ομάδα Ο, γεγονός το οποίο θα σώσει τις ζωές αρκετών ασθενών!

Λόγω παραπληροφόρησης πρέπει να αναφέρουμε οτι έχουν προκύψει αντιδράσεις από τον σύλλογο γαλαζοαίματων οικογενειών, αφού πολλοί γαλαζοαίματοι πιστεύουν οτι με τις τελευταίες εξελίξεις κινδυνεύει η φήμη που έχουν αποκτήσει τα τελευταία 300 χρόνια...

Μα τον Άγιο


Το βατικανό χρειάζεται ένα θαύμα για να ανακυρίξει τον Πάπα Ιωάννη ΠαύλοΙΙ άγιο. Και ως εκ θαύματος μία καθολική γαλλίδα μοναχή δήλωσε ότι θεραπεύθηκε από την ανίατη νόσο του Parkinson επειδή προσευχήθηκε στον Πάπα. Θαύμα !!!

Τώρα αν ο Πάπας θα παίρνει παραπάνω σύνταξη τώρα που είναι άγιος δεν το γνωρίζω. Πάντως και εγώ μπορώ άνετα να ισχυριστώ ότι θεραπεύθηκα από οποιαδήποτε ανίατη νόσο για να ανακυρηχθεί οποιοσδήποτε παπάς άγιος αρκεί να μου δώσει ένα εξαψήφιο ποσό ευρώ. Χμμ δεν είναι κακή ιδέα...

Νέο Μέλος !!


Από εδώ και στο εξείς θα έχετε να υποστείτε και τα κρύα σχόλια του νέου μας μέλους, του Πέτρου εκτός από τα δικά μου. Υποδεχτείτε τον με τα θερμά σας commets!!

Καλό posting Πέδρο !

Total Pageviews