in.gr Επιστήμη

Pathfinder.gr Επιστήμη

Science magazine

Scientific American

Yahoo! Science News

Nature current issue

Powered By Blogger

Συνάντηση για την ρομποτική στα Χανιά


Φέτος η ετήσια συνάντηση του πανευρωπαϊκού δικτύου αριστείας Euron, θα γίνει στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά.

Η Ελλάδα στον τομέα της ρομποτικής όπως και σε όλους τους άλλους τομείς είναι πολύ μπροστά από όλες τις άλλες χώρες του κόσμου.

Μερικά από τα εκθέματα είναι και :

- Ρομπότ σουβλατζής. Μέχρι στιγμής τυλίγει μόνο πίτες με γύρο
- Ρομπότ Αναμονής. Σας κρατάει την σειρά στα ταμεία της Εφορίας του ΙΚΑ κτλ.
- Ρομπότ Εραστής. Ακόμα και να τελειώσει η μπαταρία του μένει όρθιο
- Ρομπότ Ανεκδοτατζής. Απομνημονεύει πάνω από 100 ανέκδοτα ή 10 με ξανθιές.
- Ρομποτ Αστυνόμος.Δεν κάνει τίποτα εκτός από αυτό : Έχει ένα κουμπί και μόλις το πατάς βγαίνει μια κλήση.
- Ρομπότ ψηφοφόρος. Ψηφίζει στην τύχη.

Καμιά ιδέα ?


Γιγαντιαίο εξάγωνο απο σύννεφα παρατηρήθηκε στον Δία, από δορυφόρο και έχει ξαναεμφανιστεί και στο παρελθόν. Μέχρι στιγμής κανένας επιστήμονας δεν έχει καμιά ιδέα για το πως σχηματίστηκε.


Μήπως έχετε εσείς καμία να γίνουμε και διάσημοι ?

Είσαι πολύ ούφο


Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει από την Πέμπτη όλα τα επίσημα αρχεία της για τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Βέβαια δεν θα υπάρχουν άγνωστες στους ερευνητές περιπτώσεις οπότε το site αυτό θα έχει πληροφορίες του τύπου : Συνταγή για κουλουράκια από την κυρα Τζοινγκ από την ανδρομέδα, πόσο συχνά χρησιμοποιούν την τουαλέτα οι εξωγήινοι και ποιά εξωγήινη ταινία έχει σπάσει τα ταμία.

Η πιό σημαντική πληροφορία η οποία θα διατεθεί σε όλη την ανθρωπότητα μέσω του site θα είναι βέβαια η άγνωστη μέχρι στιγμής ηχογραφημένη συνομιλία των εξωγήινων με την λαϊκή τραγουδίστρια Άντζελα δημητρίου όταν είχαν επισκευθεί το νυχτερινό κέντρο στο οποίο τραγουδούσε.

Το αρχαιότερο equalizer





Αμερικάνοι επιστήμονες πιστεύουν πως έλυσαν το αίνιγμα της αρχαίας επιδάυρου, πως δηλαδή αυτό το αρχαίο θέατρο έχει τόσο καταπληκτική ηχητική και σαν δια μαγείας ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών ασχέτως της βαβούρας που επικρατεί.
Βρήκαν λοιπόν ότι το θέατρο είναι κατά τέτοιο τρόπο κατασκευασμένο ώστε να κόβει τους ήχους χαμηλής συχνότητας όπως η φασαρία και οι ήχοι του περιβάλλοντος και να ενισχύει τους ήχους της σκηνής. Δρά λοιπόν όπως ένα equalizer σε ένα ηχοσύστημα ή στο winamp το οποίο ελέγχει τις εντάσεις των συχνοτήτων ενός ηχητικού σήματος.
Μάλλον αυτό ήταν βαρετό post.
Αλλά βρήκα και κάτι άλλο ενδιαφέρον για το θέατρο της επιδάυρου : ότι ο μεγάλος οριζόντιος διάδρομος που φαίνεται και στην φωτογραφία χωρίζει τις κερκίδες σε δύο τμήματα τα οποία έχουν λόγο ακριβώς τον αριθμό π !!! Ο λόγος π στην φύση συναντιέται συχνά σε διάφορες δομές και οργανισμούς από τα φύλλα των φυτών μέχρι το σχήμα των κοχυλιών και ονομάζεται αλλιώς η χρυσή τομή !!
Εάν έχετε παραπάνω πληροφορίες στο θέμα ή γνωρίζετε κάτι γράψτε το !

Μαμ και νάνι: Ο ύπνος αμέσως μετά το φαγητό οδηγεί σε επιπλέον κιλά ;


Είναι συνήθης τακτική να τρώμε βραδυνό απογευματινές ώρες και όχι πρίν τον ύπνο επειδή υπάρχεο η πεποίθηση ότι δεν θα κάψουμε το φαγητό που μόλις φάγαμε αλλά θα γίνει βάρος κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι διάφορες μελέτες που γίνονται γίνει μας δίνουν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα και για να απαντήσουμε στο ερώτημα συνοπτικά: ΟΧΙ, δεν φαίνεται να επιρρεάζεται το βάρος μας αν τρώμε σχετικά αργά. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό ; Επειδή το βάρος μας δεν μεταβάλλεται τόσο βραχυπρόθεσμα όσο η διάρκεια μιας νύχτας αλλά καθορίζεται βασικά από το ισοζύγιο μεταβολικού ρυθμού και προσλαβανόμενης με το φαγητό ενέργειας. Οπότε εάν κάποιος τρώει κατά την διάρκεια της ημέρας πάρα πολύ και το βράδυ τίποτα, όχι, δεν θα αδυνατίσει.
Απο την άλλη οι μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου μειώνει την ποσότητα της ορμόνης λεπτίνης που απελευθερώνεται στον οργανισμό και η οποία βοηθάει στην διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα. Αντιθέτως όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά μια άλλη ορμόνη εκκρίνεται και μας δημιουργεί αίσθημα πείνας.

Οι κακοί αστεροειδείς




Οι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν με επίσημη έγκριση από το κογκρέσσο το ενδεχόμενο να προσκρούσει ένας αστεροειδής στην γή και θα προτείνουν τα πρώτα επίσημα μέτρα άμυνας της ανθρωπότητας. Το Bio Nea μιλώντας με τους γεράκους του κογκρέσσου έμαθε τους τρόπους με τους οποίους η αμερική θα αντιμετωπίσει τους κακούς αστεροειδείς.
α) Θα κατασκευάσει μαζικα πυρηνικά όπλα που δήθεν θα τα φυλάει για τους αστεροειδείς και θα απειλεί με αυτά τις χώρες του άξονα του κακού.
β) Θα εκτοξεύσει στους αστεροειδείς τις κοπέλες του ρεάλιτι America's next top model με σκοπό να τον καταστρέψει ολοσχερώς
γ) Θα αποστείλει στον αστεροειδή ένα κασετόφωνο που θα παίζει συνεχώς τις ατάκες της Αντζελας Δημητρίου.

Πολεμικό Laser




"Ένα λέιζερ που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ για χρήση στο πεδίο της μάχης απέχει λίγα βήματα από το απαιτούμενο όριο ισχύος ώστε να καταστρέφει ρουκέτες και βλήματα εν πτήσει.
Το Λέιζερ Στερεάς Κατάστασης Θερμικής Χωρητικότητας (SSHCL) αναπτύσσεται στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore στην Καλιφόρνια, με την προοπτική να εγκατασταθεί σε ρυμουλκούμενα οχήματα μήκους γύρω στα εννέα μέτρα."
Ωραία. Η αμερική ετοιμάζει όπλο lazer εδώ και χρόνια και τώρα είναι σχεδόν έτοιμο.Το νέο παιχνίδι πολέμου έχει στοιχειώσει τις ονειρώξεις των αμερικάνων στρατιωτικών και δεν τους αφήνει να κοιμηθούν ήσυχοι. Το φαντασιώνονται σε κάποια ανατολική χώρα του άξονα του κακού να κατακαίει τις τρομοκρατικές ρουκέτες, να ανατινάζει τις αποθήκες
καυσίμων τους και να φέρνει την αμερικάνικη ειρήνη σε όποια χώρα δεν θέλει το δολάριο.
Η φαντασία των στρατιωτικών είναι πολύ περιορισμένη.

Τηλεκατευθυνόμενα περιστέρια



Ναι κυρίες και κύριοι , κατάφεραν να κατευθύνουν την πτήση περιστεριών με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλό τους

Καλό πάσχα !

Total Pageviews